Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JSS-stjärnan testade positivt för covid-19: ”Det här året har varit brutalt”

Jönköpings Simsällskaps landslagsstjärna Victor Johansson har haft ett tufft 2020. Nu berättar han i en lång intervju med Dagens Nyheter att han har testats positivt för covid-19. – Febern är mycket mer aggressiv än något som jag har upplevt tidigare, säger Johansson till tidningen.

I slutet av april berättade Victor Johansson för DN att han hade drabbats av en mystisk sjukdom. Efter att ha tagit kontakt med läkare visade resultaten från ett blodprov att hans testosteronvärde i princip var i botten.

Nu har den Nässjöbördige JSS-simmaren, som sedan hösten 2018 har kombinerat skola och träning i USA, åkt på ytterligare en jobbig smäll.

För DN berättar 21-åringen att han har drabbats av coronaviruset och testats positivt för covid-19.

– Det här är inte en vanlig influensa, det är mycket värre. Det är svårt att förklara, men det är som om hela kroppen säger att något är fel, säger Victor Johansson, från sitt hem i Los Angeles, till DN.

Johansson fortsätter att berätta:

– Jag har inte några problem med andningen, eller någon hosta, utan än så länge är det bara febern som talar om att jag är sjuk. Febern är mycket mer aggressiv än något som jag har upplevt tidigare.

Victor Johansson, som vid intervjutillfället fortfarande hade feber, har några tunga månader bakom sig, året 2020 har inte direkt varit lätt för landslagssimmaren. Snarare tvärtom.

– Det här året har varit brutalt. Fy fan, vilket år 2020 har varit, säger Victor Johansson, som avslutar sin intervju med DN med att säga att han har bestämt att ”2021 kommer att bli ett bra år”.