Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jula-koncernen köper hästsportskedjan Hööks

Nu ger sig Jula in i hästbranschen. Koncernen köper Hööks Hästsport AB med butiker i bland annat Jönköping och Växjö. Hööks historia började i Eksjö på 1930-talet.

Affären avslöjades på måndagen, men gjordes klar före årsskiftet. Jula Holding köper 100 procent av Hööks av Nalka och de gamla huvudägarna, bland annat Joachim och Maria Höök.

Hööks beskrivs som Skandinaviens ledande företag inom hästsport och har i sin bransch en stark e-handelsposition och finns med butiker på fyra marknader, Sverige, Norge, Finland och Danmark.

– Vi ser stora möjligheter att tillsammans stärka verksamheterna, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef på Jula Holding.

I ett pressmeddelande förklarar Karl-Johan Blank att han har ett stort hästintresse och att han därför är mycket nöjd med att ha fått till stånd affären.

– Familjen har alltid haft hästar. Mitt intresse började med ridsporten och sedan har travsporten tagit över mer och mer, i pressmeddelandet.

Både Hööks och Jula är i grunden familjeföretag, det är ytterligare en faktor som gjort affären möjlig.

– Vi ser det här som mycket positivt för Hööks. Vi får en stark och långsiktig ägare, ett familjeföretag som kan jobba vidare med expansionen i Norden, säger Joachim Höök, vd för Hööks.

Karl-Johan Blank avslöjar också att de båda familjerna känt till varandra länge.

– Jag och min far träffade den tidigare ägaren till Hööks, Bengt Höök, på bland annat mässor och genom branschföreningar. Vi är båda familjeföretag i flera generationer.

Blank ser fördelar med att kunna utvecklas tillsammans, men förklarar också att Hööks fortsatt kommer att vara ett fristående bolag i koncernen med huvudsäte i Borås.

Affären granskas nu av konkurrensverket.