Den 17 juni 2016 försvann Sven Persson

I dag, söndag, inleddes den på nytt. Organisationen Missing People ledde sökandet med utgångspunkt vid Skogsvallen i Nässjö. Alla som ville hjälpa till kunde ansluta sig.

Vi har några områden som inte är genomsökta eftersom det var för surt i somras, då är det bättre nu när det är fruset, säger Therese Jigford, verksamhetsledare och operativ chef för Missing People Jönköping.

Organisationens ledningsgrupp utgjorde runt nio personer plus nio frivilliga sökare som anslöt sig på Skogsvallen. Gruppen letade efter nycklar, kepsar och egentligen vad som helst som kan leda till Sven.

När sökarna går är det minst en i varje patrull som får ladda ner en app och logga in med vårt inlogg. Sedan kan vi sitta här och följa dem på kartan. Då ser vi exakt vad som är genomsökt, säger Therese Jigford.

Vi söker mot Bodaforshållet och det är där polisen sökte mest också. Det finns en del vittnesuppgifter längs vägen men inget som är 100-procentigt. Men han kan inte ha kommit så långt, han måste finnas där ute.

Therese rekommenderade varma kläder för alla som vill hjälpa till under dagen. Man måste också minst vara 18 år för att få delta i sökandet.

Söket avslutades strax efter klockan 15 och då hade inte Sven Persson hittats.

– Vi hade en patrull ute i fyra och en halv timme. De var helt otroliga, säger Therese Jigford.

Missing People kommer att genomföra fler sökningar men exakt när är inte bestämt.

– Det kommer att bli så omgående det går. Så fort vi får ihop en ledningsgrupp och en dag när det är barmark och skapligt väder.