Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JUST NU: Tre covid-patienter får vård i andra regioner

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Sju dödsfall de senaste två dygnen och ytterligare en svårt sjuk covid-patient har fått föras till en annan region för vård.

I den dagliga rapporten från regionen kan man idag onsdag läsa att gårdagens dödssiffra har reviderats från tre till fyra samt att det dött ytterligare tre patienter med konstaterad covid-19 det senaste dygnet. Samtliga var över 80 år och med underliggande sjukdomar. Så här långt den här veckan har tolv patienter med covid-19 avlidit.

19 patienter är så svårt sjuka att de är i behov av intensivvård och tre av dem vårdas i andra regioner.

Det totala antalet patienter i behov av sjukhusvård var idag klockan 08.00 84 personer, vilket är en ökning med två under det senaste dygnet. Elva personer har kunnat lämna sjukhuset sedan igår.

Länsstyrelsen konstaterar i sin veckorapport att läget är i princip oförändrat inom sjukvård och omsorg, det vill säga fortfarande ansträngt.