Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kända artisten Marie Fredriksson död – blev 61 år

Världsstjärnan och Roxette-artisten Marie Fredriksson är död. Hon sörjs närmast av sin make Mikael Bolyos och deras två barn Josefin och Oscar. – All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same, säger Per Gessle enligt Aftonbladet.

Marie Fredriksson har avlidit, 61 år gammal. Det bekräftar hennes manager Marie Dimberg på tisdagen.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att en av våra största och mest älskade artister är borta. Marie Fredriksson avled på morgonen den 9 december i sviterna av sin tidigare sjukdom”, skriver Marie Dimberg i ett pressmeddelande.

Marie Fredriksson slog igenom 1984 med albumet ”Het vind” innan hon tillsammans med Per Gessle i Roxette tog världen med storm. Och Per Gessle sörjer sin vän och kollega.

”En helt underbar vän”

– Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same, säger Gessle enligt Aftonbladet.

Roxette bildades 1986 och är ett av Sveriges mest internationellt framgångsrika band genom tiderna. De har sålt över 75 miljoner skivor och har toppat amerikanska Billboardlistan hela fyra gånger.

Fredriksson och Gessle återförenades 2009 med en turné och året efter fick duon det ärofyllda uppdraget att sjunga på prinsessan Victorias bröllop. Även på prinsessan Madeleines bröllop var Marie Fredriksson inbjuden. Hon sjöng då kända låten ”Ännu doftar kärlek”.

Hälsningar strömmade in

Efter dödsbeskedet strömmade hälsningar in till stjärnan och hennes anhöriga via sociala medier.

”En av de finaste av artister och människor har lämnat oss. Tack Marie för all den kärlek och glädje du spred”, skriver Richard Herrey på Instagram.

Charlotte Perrelli fyller i:

”Du älskade fantastiska människa! Du kommer alltid leva kvar. Tack för allt Marie. Mitt hjärta går sönder när jag tänker på familjen”.

Marie Fredriksson lämnar efter sig maken Mikael Bolyos och deras två barn Josefin Bolyos och Oscar Bolyos.