NHL har just nu uppehåll och på lördagen arrangeras NHL All Stars 2019. Den stjärnspäckade matchen spelas på Erik Karlssons hemmaplan, i SAP Center i San Jose.

– Det är viktigt för organisationen och fansen här, så det var någonting som jag kände att jag inte ville missa, samtidigt som det inte riktigt är en vanlig match. Så jag ska nog kunna ta mig runt därute på isen, säger Erik Karlsson till Expressen.

Han berättar att det blir roligt att träffa spelare från olika lag som han annars inte umgås med.

– Sedan är det lite vardagsgrejor som är kul, lite event och så, som är ganska ovanliga i vår vardag. Så det är mest det som är roligt. Annars är det bara att njuta av de här dagarna,

Landsbrokillen får sällskap av tre andra svenskar; Henrik Lundqvist, Gabriel Landeskog och supertalangen Elias Pettersson. Medan Karlsson är en av de mest rutinerade i All Star-sammanhang med sina sex matcher så är det första gången för Pettersson. Men Karlsson tror inte att Pettersson behöver några tips.

– Nä, haha, jag kan nog inte lära honom så mycket. Jag kanske ska sno några tricks av honom, haha. Han är ju så otroligt bra, så jag tror inte att det kommer att vara några problem för honom att spela den här matchen, säger Erik Karlsson till Expressen.

Relaterat till artikeln