Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för försäljning av brandstationen

Nu är det definitivt klart att brandstationen säljas. Det ska bidra till finansieringen av blåljushuset.

Byggnationen av det nya blåljushuset är i full gång på Lövsta industriområde. Det ska vara klart i mitten av december i år. Inflyttning beräknas ske till årsskiftet.

När räddningstjänsten flyttar dit töms ju brandstationen. Ett förslag, levererat av Moderaterna, har varit att göra om lokalerna till ett ungdomens hus.

Beslutet blev att sälja fastigheten. Förtjänsten ska användas till finansieringen av det nya blåljushuset, som av olika orsaker blivit dyrare än planerat. Enligt beslut i kommunfullmäktige får bygget kosta 21,2 miljoner kronor.

Till mäklare

Nu har allmänna utskottet beslutat lämna brandstationen ska säljas. Att lämna det till mäklare blir en uppgift för samhällsbyggnadschefen och tekniska enheten.

– Byggnaden är värderad till 2,2 miljoner kronor, säger allmänna utskottets ordförande Lars-Erik Fälth (C).

Han tror att det är fullt möjligt att sälja brandstationen.

– Flera intressenter har redan hört av sig. Jag vet att det finns tankar och idéer.

Om det skulle visa sig att byggnaden trots allt inte går att sälja, får kommunen tänka om.

– Blir det inga pengar för brandstationen får vi göra en omfördelning i investeringsbudgeten för att kunna finansiera blåljushuset.

Läs mer: Klart med blåljushuset

Läs mer: Blåljushuset försenas