Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Göran Hägglund ny ordförande för Systembolaget

Nu är det klart. Tidigare KD-ledaren Göran Hägglund blir ny ordförande för Systembolaget. ”Jag ser fram emot en intressant uppgift”, skriver Jönköpingsbon på Instagram.

För en månad sedan skrev Jönköpings-Posten att tidigare KD-ledaren Göran Hägglund, 61, föreslogs till posten som ny styrelseordförande för Systembolaget.

– Systembolaget är ett uttryck för en ansvarsfull alkoholpolitik som förts i Sverige i många år. Med ensamrätt på alkoholförsäljning är Systembolaget en viktig del av alkoholpolitiken. Det handlar om en balans som är svår att upprätthålla men hittills tycker jag man lyckats bra, sa Hägglund till tidningen då.

Och nu är det alltså klart att den tidigare socialministern tar över rollen som ny ordförande för Systembolaget efter Kenneth Bengtson, som förra året meddelande att han inte ville fortsätta.

Göran Hägglund bekräftar nyheten via Instagram.

”I dag har jag av bolagsstämman valts till ny styrelseordförande för Systembolaget AB och styrelsen har haft sitt första möte. Jag ser fram emot en intressant uppgift”, skriver han.

61-åringen ledde Kristdemokraterna under åren 2004–15 och var socialminister i Fredrik Reinfeldts regering under perioden 2006–14.