Projektet är ännu i sin linda och programmet är långt ifrån spikat. Men initiativtagaren Lennart Nilsson, känd i bygden och i folkmun kallad Himmestorparen, bekräftar att Lill Lindfors är bokad i Hembygdsparken i Ingatorp den 21 juli.

– Det är jag i samarbete med Jan de Leval som bokat Lill. Jan har ju en sommarbostad i Kvarntorpet och var med och hjälpte oss förra gången vi arrangerade Kanonkväll. Dagen är spikad till 21 juli, men mycket mer har jag ännu inte hunnit ta tag i, berättar Lennart när vi når honom mitt i snöskottningen.

Redan förra året var ambition att göra en comeback av Kanonkväll och locka Lill till Ingatorp, men man gick bet på den folkkära artisten då hon presenterades till stadsfesten i Eksjö.

– Lill fick sedan inte uppträda på tio mils omnejd inom en tidsperiod så det blev inget. Men nu har jag skriftligt på att hon kommer hit och det känns jättekul.

2002 lockade arrangemanget många besökare till Ingatorp när Peter Harrysson, Jeja Sundström, Jonny Long med flera gästade Kanonkväll.

– Vi vände oss till föreningarna som alla slöt upp. Föreningarna gick in med 5 000 kronor vardera i riskkapital. Vi hade runt en kvarts miljon i budget och arrangemanget gick ihop sig och pengarna betalades tillbaka. Vi gör ju det här för att vi vill det ska hända något, inte för att tjäna pengar, förtydligar Nilsson.

Efter 2002 års arrangemang lät han hälsa att någon annan gärna fick ta över.

– Men åren har gått och inte mycket har hänt så jag kände att jag får ta tag i det igen. Men jag behöver ju hjälp och vi har ju ett årsmöte framöver, då brukar många föreningar dyka upp. Tanken är att starta en arbetsgrupp och sedan kan man dela ut uppgifter. Jag har väl ett rätt bra förtroende i bygden och de brukar hänga på mina stolleprover, skrattar Lennart.

Han hoppas arrangemanget kan bjuda på en helkväll i gammal folkparksanda med musik, mat, pilkastning, skjutbana och dansbana.

– För mig är det viktigt att det blir en familjefest, både för barn och vuxna. Sedan är en sådan här kväll alltid väderberoende men jag hoppas det kan komma en hel del folk. Lill spelade i Bellö 2010 och då var det fullt i kyrkan.

Fler band ska bokas upp. Sedan tidigare är det också klart är att Lifvens med Ingatorps egen speleman Anders Nilsson, gör Lindfors sällskap. Även trollkonstnären Kjell Ljunggren är bokad.