Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klimatveckan drar i gång – med jättesatsning på matmarknad

Under onsdagen startar Klimatveckan i Jönköping och övriga länet. -Det mest glädjande är att Klimatveckan bara blir större och större. I år kan vi erbjuda ett 50-tal arrangemang för miljöns skull, säger Patrik Westerlund, ledningsstrateg på länsstyrelsen.

Det är fjärde gången som veckan anordnas och bakom stor Klimatrådet i Jönköpings län. Invigningen kommer också att ske digitalt klockan 13.00 på onsdagen. Där kommer varje organisation att livesända invigningen av veckan. Bland annat kommer landshövding Helena Jonsson att livesända på länsstyrelsen i Jönköpings läns Facebook-sida.

100 organisationer deltar

Under Klimatveckan genomförs alltså över 50 olika arrangemang runt om i länet och över 100 organisationer är engagerade.

-Jag kan slå ett slag för alltihop men solsafari är ett arrangemang vi brinner för. Intresserade kan åka runt och besöka ett drygt 40-tal platser, bland annat företagare och privatpersoner som satsat på solenergi.

-Under lördagen blir det också en jättesatsning med en marknad i centrala Jönköping med mycket närproducerad och ekologisk mat, säger Patrik Westerlund.

Bilföretag är med

Bilföretag kommer också att deltaga med att ställa ut miljövänliga bilar och det senaste på marknaden. Höjdpunkten och finalen blir en stor klimatkonferens på Spira onsdagen den 19 september.

Hela programmet finns på klimatveckan.klimatradet.se/aktiviteter/