I söndags morse utsattes Engströms Urmakeri på Barnarpsgatan i Jönköping för en så kallad . Tre gärningsmän försvann därefter från platsen med gods till ett hittills okänt värde.

I och med att skyltfönstret och jalusiern (skyddsstängslet) förstördes vid kuppen så har butiken behövt täcka över de skadade delarna tills reparationerna är klara. Det var i samband med det arbetet som butiksägaren Fredrik, som inte vill framträda med sitt efternamn, fick idén om att det faktiskt gick att skämta om smash-and-grab-kuppen.

Vi tyckte att det såg så tråkigt ut med träväggen och kunderna trodde knappt vi hade öppet så vi tyckte att detta skulle liva upp lite tills fönstret är på plats igen, säger han.

Vid kuppen som Engströms Urmakeri säljer. Det valde butiken att anspela på. Tillsammans med en bild från kuppen har de skrivit: "När längtan efter en Rolex är för stor. Välkommen in genom dörren till vänster!"

 Jag tog en bild med min mobiltelefon när jag kom dit på söndagsmorgonen. Jag tyckte det kunde vara en kul bild om det ser ut som om bilen fortfarande står kvar där, säger Fredrik.

Under söndagen och måndagen fick butikspersonalen ta sig an de mest akuta praktiska problemen som att kontakta glasmästare och försäkringsbolag. Men efter att det hade gjorts föddes tanken på att gå vidare med bilden från kuppen.

 Jag var lite osäker på om det var möjligt att dra upp en mobilbild till den storleken. Men jag kontaktade reklambyrån som vi brukar anlita och de svarade att det inte var några problem och att de kunde fixa det på några dagar, säger Fredrik.

Affischen sattes upp under fredagen och Engströms Urmakeri såg även till att lägga ut en bild på sin Facebook-sida där de i statusraden passade på att leverera ännu ett skämt kopplat till kuppen med den kraschade bilen: "Om vi varit otydliga innan så finns parkeringar i närheten och entrén till vänster."

Både kunder som har besökt klockbutiken och många personer som har kommenterat på nätet har haft roligt åt skämten kring smash-and-grab-kuppen.

Det blev större än vad vi hade trott. Vi har nog aldrig fått så många kommentarer om något, säger Fredrik.