Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen vill ha bostadsområde

En majoritet av kommunstyrelsen är positiv till bebyggelseplanerna på det så kallade Jordgubbsfältet i Kvarnarp. Men Per Sixtensson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, vill inte hasta fram något beslut.

LÄS MER: Aktivt motstånd mot bebyggelse

– Vi har säkert en läxa att göra också, säger han, angående Naturskyddsföreningens kritik av politikernas kunskapsbrist om området.

Han hade personligen inte möjlighet att komma när Naturskyddsföreningen bjöd in till informationskväll med kulturvandring i juni. Men han påpekar att det är viktigt med en bra dialog med medborgarna.

Som det ser ut nu är kommunens målsättning att det ska bli ett nytt bostadsområde i Kvarnarp, men inget formellt beslut är taget än.

Enligt, Mikael Wärnbring, chef för samhällsbyggnadssektorn, ska en detaljplan presenteras på nämndens möte 19 september och om nämnden är nöjd kommer samrådsmöten ske.

– Det här är inget som ska hastas fram, säger Per Sixtensson. Jag har all respekt för de som är oroliga, men en detaljplan betyder inte att varje kvadratmeter behöver bebyggas.