– Vi vågar inte köra konstauktionen under rådande omständigheter utan hoppas kunna återkomma i höst, säger Rolf Lind i styrelsen för Gustavfonden.

Att samla en stor publik på en begränsad yta som konsthallen är förstås inte tillrådligt med tanke på allt som nu görs för att förhindra smittspridning av coronaviruset.

Styrelsen för Gustavfonden hade annars samlat ihop en anmärkningsvärd fin samling konst till den auktion, som var tänkt att hållas kommande lördag under ledning av Karin Laserow från TV:s "Bytt är bytt".

Pengar till bandyungdom

Allt med syfte att samla in pengar till förmån för barn och unga i Nässjö kommun, som vill ägna sig åt bandysporten.

Gustavfonden är en relativit nystartad förening, vars syfte är att skapa bättre möjligheter för NIF:s barn- och ungdomsverksamhet.

Tanken är att kunna stötta hushåll och familjer, som behöver hjälp för att kunna utrusta sina barn med nya skridskor och sådan utrustning som krävs bandysporten.

Fick in mer konst

Efter en tidigare artikel om konstauktionen var det fler läsare, som hörde av sig och erbjöd sig att skänka konst till auktionen.

– Ja, vi fick in ett 15-tal grejer efter den artikeln. En del riktigt bra grejer medan annat är mer vardagligt, säger Rolf Lind.

Karin Laserow från "Bytt är bytt" kommer inte till Nässjö på lördag utan får boka in en lördag i höst istället.

Foto Privat

Dessutom, berättar Lind, var det många konstintresserade i länet, som hörde av sig och aviserade att de ville komma till auktionen den 28 mars.

Men nu blir det alltså ingen auktion kommande lördag med hänvisning till coronaviruset.

Nytt försök till hösten

Rolf Lind och de övriga i styrelsen ger nu inte upp utan tänker göra ett nytt försök till hösten.

– Vi siktar på att kunna genomföra konstauktionen någon gång i oktober-november istället. Det gäller att hitta ett datum, som fungerar även i planeringen för övrig verksamhet i Nässjö konsthall. Vi får återkomma när vi kan spika ett datum, säger Rolf Lind.

Relaterat till artikeln