Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tumult vid poliskontroll – bilist greps med skarpladdad pistol

En bilförare i 60-årsåldern stoppades för en rutinkontroll i Vetlanda natten till onsdag. Då polisen såg sig om i bilen upptäckte man en skarpladdad pistol i framsätet.

VETLANDA

Det började som ett rutinuppdrag i trafiken för en Höglandspatrull som cirkulerade i Vetlanda vid midnatt mellan tisdag och onsdag.

Poliserna fick ögonen på bil, registrerad på en Jönköpingsbo, och stoppade föraren för en kontroll. Till att börja med gick allt lugnt och stilla tillväga.

Men när poliserna ville att mannen – som de misstänkte var drogpåverkad – skulle följa med dem blev han inte glad.

Tumult uppstod vid gripandet och när patrullen efteråt såg sig om i fordonet upptäcktes en pistol med skarpa skott på ett av sätena.

Mannen togs in för förhör och anhölls senare. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, våldsamt motstånd mot tjänsteman samt grovt vapenbrott.

Mannen är fortsatt anhållen och häktades på fredagseftermiddagen av tingsrätten i Eksjö på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.