Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kraftig smällare kastades under event – en skadad

En person skadades när en kraftig smällare kastades mot honom. Händelsen är polisanmäld och rubriceras som vållande till kroppsskada.

– Det som kastades mot personen var en ”banger”, en kraftig smällare, säger Jens Andersson gruppchef för krimgruppen vid polisen på Höglandet.

– Banger är sådana som används vid fotbollsmatcher ibland. Jag vet att det räcker att vara i närheten av en som kastas för att det ska smälla ordentligt, säger Jens Andersson.

I samband med händelsen, som inträffade under ett så kallat airsoft-event, i Vetlanda kommun i lördags kväll, skadades en person i 30-årsåldern. Enligt polisen fick han tillfälligt hörselbortfall samt en ytlig skada på bröstkorgen.

Personen som kastade smällaren ska, enligt polisen, ha varit ovetande om att det var en laddad smällare hen kastade.

– I och med att det inte var uppsåt i det blev rubriceringen vållande till kroppsskada och inte misshandel, säger Jens Andersson.