Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halkolyckor: Lastbil blockerade väg i flera timmar

På fredagsförmiddagen skedde en olycka norr om Nässjö. En vuxen och två barn fördes till sjukhus. Senare följde många olyckor på Höglandet. Från lunchtid till sen eftermiddag blockerade en lastbil väg 31/40 norr om Nässjö.

I det kraftiga ovädret och halkan var det flera olyckor som skedde på Höglandet under fredagen.

Vid 12.20-tiden välte en lastbil i halkan och spärrade av riksväg 31/40 strax norr om Nässjö, på vägen mot Jönköping. Föraren klarade sig utan skador.

Enligt polisens presstalesperson Björn Öberg vid polisregion Öst låg lastbilen på sidan över vägen vilket ledde till totalstopp.

– Det var halt på platsen och trafiken leds om, sa han.

Först vid 17.30-tiden kunde vägen öppnas helt igen, uppgav Trafikverket.

Frontalkrock

Tidigare under förmiddagen drabbades fyra personer i en olycka på länsväg 951 norr om Nässjö. Vägen stängdes av under räddningsarbetet. Räddningstjänstens ledningsoperatör i Jönköping uppgav att det var en frontalkrock.

– En vuxen och två barn som satt i bilen följde med ambulans till sjukhus, preliminärt besked är att de inte är allvarligt skadade. Bilen hamnade i diket, och både den och lastbilen behövde bärgas, informerade polisens presstalesperson Björn Öberg via polisens hemsida.

Strax innan klockan 11.00 var det en bilist som körde i diket på riksväg 32 vid Eksjö. Även på väg 26, i norrgående riktning mellan Solberga och Flisby i Nässjö kommun, skedde en singelolycka med en bil som hamnat i diket, och ytterligare en singelolycka skedde vid Flisby. Det finns inga rapporter om att några personer skadades vid dessa olyckor.

På Västerlånggatan i Eksjö krockade två bilister vid 12-tiden. Inga personer skadades, men bilarna var enligt polisen ganska ordentligt krockskadade.

Vid 13-tiden krockade två bilar i Eksjö på Kråkebergsvägen. Två drabbade och den ene fördes till sjukhus, men verkade inte allvarligt skadad. Bilarna fick plåtskador.

Det föll också ett träd över vägen mellan Malmbäck och Viresjö under eftermiddagen, vilket hade påverkan på trafiken.