Vi ligger väl framme i våra förberedelser. Idag, torsdag, har vi haft ett genrep på Ränneslätt. Det blir ytterligare ett imorgon, berättar Monica Sandsvik Svensson, kommunikationschef på Swedec.

Allmänheten är varmt välkommen att följa ceremonin på plats och ta del av kungens tal. Det finns även möjlighet att under måndag eftermiddag besöka vår jubileumsutställning i Ridhuset och samtidigt titta på våra övningslokaler på Ränneslätt.

Kungen har genom åren besökt Eksjö vid ett flertal tillfällen. Ibland på egen hand. Ibland i sällskap med drottningen. Redan 1972, då han var kronprins och fortfarande lillprinsen för de flesta svenskar, charmade han Eksjöborna med en avspänd offentlig insats under idrottsfesten O-ringen.

Under Eriksgatan på Höglandet i juni 1975 lockade han över 8 000 personer till Stora torget och när han vänligt vinkade till undersåtarna nådde jublet Gudrunstyrka. Ett decennium senare under det tv-sända nationaldagsfirandet på samma torg var det minst lika mycket folk. Alla var där för att titta på kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Övriga honoratiores på hedersläktaren fick finna sig att spela inte andra, utan tredje eller fjärde fiolen.

Efter det har kungen förgyllt bland annat Eksjö 600-årsfirande och Olsbergs stora jubileum med sin närvaro. På måndag lämnar han slottet för ännu ett nerslag i den småländska myllan och Eksjö och för första gången sänds nu ett kungligt besökt direkt på webb-tv. Våra premiumkunder har möjlighet att ta del av en livesändning från fanöverlämningen på Ränneslätt med start 10.30.

LÄS MER:

LÄS MER: