Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna misstänks ha spottat polis i ansiktet

En kvinna åtalas misstänkt för att ha blivit våldsam mot en polis i samband med ett gripande efter ett inbrott i Mariannelund. Hon är även misstänkt för att ha spottat polisen i ansiktet.

Enligt åtalet som väcktes under torsdagen ska kvinnan, genom att krossa ett skyltfönster, olovligen ha tagit varor från Stjernbergs skafferi i Mariannelund. Stölden ska ha skett för ungefär ett år sedan.

Värdet på det stulna godset, teer och marmelader, understiger inte 400 kronor enligt åtalet.

Företag kräver skadestånd

Stjernbergs skafferi yrkar skadestånd med drygt 4 000 kronor för de tillgripa och förstörda varorna samt för andra kostnader som uppkom med anledning av inbrottet. Ett annat bolag yrkar å sin sida skadestånd med drygt 12 400 kronor, ett belopp som avser ersättning för reparationen av glasrutan, av kvinnan.

I polisförhör har kvinnan varken erkänt eller förnekat att hon gjort sig skyldig till brott, enligt vad som framgår av åtalet. Vid den kommande rättegången kommer två vittnen att förhöras, bland annat om iakttagelser i samband med inbrottet men även om hur de identifierat den misstänkta gärningspersonen.

Spottade på polis

I samband med att kvinnan skulle omhändertas eller gripas, samma dag som inbrottet hade skett, ska kvinnan ha blivit våldsam mot en polis. Hon ska, enligt åtalet, ha krängt med armar och ben för att förhindra polisens ingripande. Åtalet innefattar även ofredande, vilket ska ha bestått i att kvinnan vid det aktuella tillfället spottade polisen i ansiktet.

Polisen som ska ha utsatts för ofredandet, det våldsamma motståndet och försök till våld mot tjänsteman yrkar 5 000 kronor i skadestånd från kvinnan. Beloppet avser kränkning.

Kvinnan förnekar dock att hon gjort sig skyldig till brotten mot polisen.