Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna misstänkt för utpressning och flera bedrägerier

En kvinna misstänks för utpressning. Hon är även misstänkt för fem fall av bedrägeri. Kvinnan, som åtalades under fredagen, krävs nu på närmare 27 000 kronor i skadestånd.

Enligt åtalet ska kvinnan, under hösten och vintern 2018, ha annonserat ut flera varor på olika köp- och säljsidor på internet. Hon har därefter fått flera köpare som varit intresserade av hennes saker att föra över pengar till hennes bankkonto. I de flesta fallen har det handlat om flera tusen kronor. Men kvinnan har inte haft några varor att leverera.

En av personerna som hon lurade på pengar ska hon även ha hotat, enligt åtalet. Enligt gärningsbeskrivningen hotade kvinnan att anmäla mannen till polisen och tillade att han skulle bli gripen, att han skulle få sova i en cell och att han skulle få spendera julen hos polisen.

”Hon förmådde på det sättet mannen att överföra 5 130 kronor och försökte förmå honom att överföra ytterligare 10 000 kronor” står det i åtalet.

Den händelsen rubricerar åklagaren som utpressning.

Vill ha skadestånd

I polisförhör har den misstänkta kvinnan erkänt att hon gjort sig skyldigt till samtliga brott som hon åtalats för. Kvinnan kommer nu att ställas inför rätta i Eksjö tingsrätt.

Brotten ska, enligt åtalet, ha begåtts i Vetlanda kommun eller på andra platser i Sverige.

Handlingarna har enligt polisen inneburit vinning för den nu åtalade kvinnan och skada för de drabbade personerna. De drabbade yrkar skadestånd på sammanlagt 26 925 kronor. Det gäller ersättning för betalda men icke levererade varor, men också betalning efter utpressning samt kränkningsersättning till den person som ska ha blivit utpressad.