Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsduo lämnar Nässjö

Team Clan och BK Högland tappar varsin juniorlandslagsspelare. Samtidigt fyller bägge lagen på med nya spelare. Här är alla förändringar i Nässjöklubbarna inför den kommande bowlingsäsongen.

I måndags (21 maj) var det sista dagen att registrera övergångar inom de svenska bowlingserierna. Alla spelare vars klubbyten har genomförts i tid blir spelklara till nästa säsongs första omgång.

De spelare som byter klubb efter 21 maj kommer att missa höstens första omgång innan övergången blir klar.

Förändringar i Nässjö

Båda Nässjöklubbarna Team Clan och BK Högland har stommen kvar i truppen från i fjol. Men det blir även en del förändringar i bägge klubbarna.

Vi har tidigare berättat att Joachim Karlsson lämnar silvermedaljören Team Clan för att vara med i Tranås BC:s nysatsning på hemmaplan. Med sig i den satsningen får han även Håkan Fasth som går samma väg.

Team Clan tappar även juniorlandslagsmannen Lukas Sevelin samt Alexander Martinsson.

På pluskontot finns bland annat Henrik Johansson som återvänder till Nässjöklubben igen efter en säsong hos Karlskrona BK. Ett annat nyförvärv är Linus Vedin från BK Flash som enligt Swebowl.se varit en av Norrlands bättre spelare i fler år på rakan.

Nya spelare

Även BK Högland tappar en spelare som har varit med i juniorlandslaget under den gångna säsongen. Emma Lejman lämnar Nässjöklubben för spel hos svenska mästarna Team X–Calibur.

Tre nya ansikten är registreade för spel i BK Högland i form av Monica Wågby, Sandra Gummesson och Emma Mewén.