Från och med den 11 december kommer ett tåg varje morgon rulla från Hultsfred till Nässjö.

Sebastian Helm bor i Hult och studerar på folkhögskolan i Nässjö. På tisdagsmorgonen blev han glatt överraskad av beskedet att tåget kommer tillbaka.

Jaha, ska de börja med det igen? Yes, äntligen! Det är definitivt glada nyheter, det är jättebra för när de väl drog in tåget skapade det rätt mycket problem för oss som pendlade, säger han.

Varje morgon får jag trängas på bussen från Hult till Eksjö, hoppa av och vänta i 20 minuter på bussen till Nässjö. Det är jättebra att de sätter in ett tåg, nu kommer jag kunna sitta hela vägen fram, fortsätter Sebastian.

Krösatåget utgår från Nässjö 05.09. Slutstation är Hultsfred, där tåget vänder tillbaka. På tillbakavägen anländer det till Mariannelund 06.42.

Jag kommer troligtvis ta det, beroende på vilka tider det gäller. Men är det bra tider tar jag det.

Stina Crona bor i Bruzaholm och jobbar i Eksjö. Hon har pendlat mellan orterna i flera år.

Den bussen jag åkte med nu är en ersättningsbuss som går från Bruzaholm, via Hult. Idag var det inte så mycket folk men det var ju därför de satte in den här bussen. De som går på i Hult fick stå hela vägen in till Eksjö, säger hon.

Sista året har det blivit väldigt mycket mer folk tack vare alla flyktingar som har kommit, det sa bara pang. Vi sa tidigt att något måste göras, att tågen ska sättas in.

Stina är dock osäker på hur många av de ungdomar som studerar i Eksjö kommer att använda det nyinsatta tåget.

Den tiden kommer bli alldeles för tidig för ungdomarna. Nu är en perfekt tid att komma till skolan, skulle de vilja komma till skolan en halvtimme tidigare? Det tror inte jag, inte trötta skolungdomar.

Själv kommer hon däremot välja tåget framför bussen.

Det tror jag, tåget får du alltid sitta på. Jag saknar tåget jättemycket, framför allt på morgonen.