Larmet om en trafikolycka på riksväg 40 inkom till SOS Alarm vid 16.32. Enligt larmet ska två bilar ha krockat i närheten av Åstugan. Räddningstjänst larmades till platsen tillsammans med fyra ambulanser och polis.

– Det är två bilar som har kolliderat. Vi fick först rapporter om att det även var en singelolycka på plats men det är samma olycka, bara att den ena bilen låg en bit längre fram, säger räddningstjänstens inre befäl Johan Ragnar.

Totalt var det fyra personer som drabbades och allihop fördes till sjukhus.

– I den ena bilen var det en ensam förare, en man i 50-årsåldern, och i den andra bilen var det en kvinna och två barn. Mannen är förd till sjukhus med ambulans medan personerna i den andra bilen ska ha blivit lindrigt skadade enligt uppgifter från platsen, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Den 50-årige mannen är nu misstänkt för flera brott, däribland rattfylleri.

– Han misstänks vara vållande till olyckan och verkar även vara påverkad av något, antingen alkohol eller droger. Mannen är nu misstänkt för rattfylleri, vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt olovlig körning då han saknade körkort, säger Åsa Willsund.

Riksväg 40 stängdes av helt i samband med olyckan.

– Det har varit totalstopp i trafiken men nu vid 17.30 kommer vi att försöka släppa förbi trafiken växelvis förbi platsen, säger Johan Ragnar.