Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung flicka blev påkörd i centrala Eksjö – fördes till sjukhus

En flicka i tioårsåldern blev påkörd i centrala Eksjö under måndagseftermiddagen. Enligt polisen var den drabbade vaken och talbar, men fördes till sjukhus för observation.

Larmet om olyckan kom vid 15.01 på måndagen. Enligt larmet skulle en cyklist ha blivit påkörd utanför en pizzeria på Köpmangatan i Eksjö.

Björn Öberg, presstalesperson på polisen, säger vid 15.30-tiden att det verkade lugnt på platsen. Det visade sig att den drabbade var en flicka i tioårsåldern. Hon var vaken och talbar när polis och ambulansen kom till platsen.

– Hon klagade på smärtor i ena handen. Ambulansen valde att köra henne till sjukhuset, men det ska lyckligtvis ha rört sig om lindriga skador, säger Björn Öberg.

Olyckan uppges ha skett vid ett övergångsställe nära en rondell.

Föraren till bilen, en man i 60-årsåldern, misstänks för att ej ha iakttagit väjningsplikt. Polisen kommer att utreda händelsen.