Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Större brand i mosse - släckningsarbetet tog flera timmar

En brand härjade i Skillingsmålen söder om Hestra. Räddningstjänsten var på plats för att släcka branden och arbetet pågick i flera timmar.

Vid 17.08, på onsdagseftermiddagen, inkom ett larm om gråfärgade rökmoln i skogen till SOS alarm.

Räddningsstyrkor från både Österbymo och Tranås skickades till det brandhärjade området söder om Hestra i Ydre kommun. Väl på plats visade det sig att det brann på en mosse på en yta av 150*200 meter.

– Det brann ganska rejält när vi kom fram, sa Victor Hermansson, räddningsledare på Tranås räddningstjänst.

Victor Hermansson sa inledningsvis att släckningsarbetet skulle ta flera timmar.

– Vi har kommit runt hela branden och begränsat den. Själva branden bör vara släckt om fyra timmar, sen tillkommer eftersläckningen och det är vi nog klara med framåt lunch imorgon, sa Victor Hermansson.

Runt 22.00 på onsdagskvällen var branden nästan helt släckt och Tranås räddningstjänst lämnade platsen, men Österbymo räddningstjänst stannade kvar. Under natten och torsdagsmorgonen kommer två personer vara på plats för att bevaka området.

Vad som föranledde branden är ännu oklart, men enligt de boende i närområdet har det åskat och blixtrat, vilket kan vara en möjlig orsak menar räddningstjänsten.