Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilschaufförer stoppade rattfyllerist

Tidigt under lördagsmorgonen fick polisen larm från allmänheten i Sävsjö kommun om en man som uppträtt berusat och kört iväg med en bil.

Det var runt 07.30 som polisen fick in ett första samtal från en person som såg en man som uppträde berusat och körde iväg i en bil i riktning mot Vrigstad.

Cirka 20 minuter senare fick polisen ett andra samtal från ett par lastbilschaufförer som lyckats stanna bilisten inne i Vrigstads samhälle, och tog mannens nycklar för att hindra att han skulle köra vidare.

Klockan 08 var polisen på plats för att omhänderta mannen. Mannens motsatte sig polisens omhändertagande och fick sättas i handfängsel, uppger polisens presstalesperson Björn Öberg.

Mannen greps misstänkt för rattfylleri. Polisen har också uppgifter om att mannen eventuellt kört på en annan bil under färden, och han är nu även misstänkt för smitning från trafikolycka och vårdslöshet i trafik.

Andrea Pettersson