Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilsförare greps – körde påverkad

På onsdagsförmiddagen kontrollerade polisen en lastbilsförare i Eksjö. En person var orolig eftersom föraren inte hade hörts av. Föraren är nu gripen och misstänkt för grovt rattfylleri.

På tisdagskvällen fick polisen samtal om en lastbil som hade vinglat på riksväg 40 vid Nässjö.

– Man fick inte tag i föraren, säger presstalesperson Åsa Willsund i polisregion Öst.

Men på tisdag förmiddag ringer ytterligare en person till polisen och berättar om en förare som inte hade hörts av. Bilen skulle ha stått nattparkerad i Eksjö.

När polisen åker dit så möter man lastbilen och kontrollerar då föraren. Det första andningsprovet är positivt och tyder på att föraren är påverkad.

Mannen som är i 55-årsåldern tas med till stationen för en närmare kontroll och det visar sig att utandningsprovet visade en promille på 1.1

Mannen misstänks för grovt rattfylleri (gränsen går vid 1,0 promille) men eftersom han är hemmahörande utanför Sverige så greps han för att inte kunna lämna landet innan straff utfärdats.