Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif GW Persson om fallet med döda Therese: ”Jag ska driva frågan internt”

Artikel 3 av 3
Theresefallet
Visa alla artiklar

Therese Alexandersson hittades död i Rörvik för 14 år sedan – ett halvår efter att hon försvunnit. Men ännu är det inte klarlagt vad som hänt Therese. Nu tror Leif GW Persson, professor i kriminologi, att det kan göras ett omtag på ärendet. – Jag ska driva frågan internt, säger han i ”Brottsjournalen” i TV4.

21-åriga Therese försvann under nyårsnatten 2004–2005. Först i början av juni sommaren som följde hittades hon i sjön Hillen, men det gick inte fastställa dödsorsaken.

Under tisdagen tog TV4-programmet Brottsjournalen, där Leif GW Persson medverkar, upp ärendet. Persson säger att Therese borde ha drunkningsskador om hon hoppat i eller blivit ikastad medan hon levde. Men hon hade inte vatten i lungorna och kroppen var så dåligt skick och det gick inte hitta några skador på kroppen.

– Det gör att detta ganska snabbt spårar in på en brottsmisstanke, att hon har råkat ut för någonting och sedan blivit slängd i vattnet, säger Leif GW Persson.

I programmet nämner Leif GW Persson också ett mord på en 81-årig man som skedde i Rörvik tre år senare. Mannen ska ha kört taxi i samhället nyårsnatten när Therese försvann.

– Nu säger den lokala polisen att man inte har hittat något samband men skulle jag ta om ärendet så skulle jag börja där, säger Leif GW Persson.

Kriminologen tycker att det finns mycket att dra i gällande Thereses död.

– Det finns väldigt duktiga mordutredare i Småland faktiskt och jag har tillbringat dagen med att jaga en av dem för att höra om han har någon bäring till det här ärendet. Jag tror att det här är ett ärende som man skulle kunna göra ett omtag på, säger Leif GW Persson.

– Jag ska driva frågan internt som det heter, trots att jag är pensionär, säger han.

LÄS MER: Annikas dotter försvann efter nyårsfest: ”Hoppas ju på att någonting nytt ska komma fram”