I förra veckan spreds två filmklipp på Youtube. som är bosatt några kilometer från hans hem i Norra Sandsjö. Enligt deras egen uppgift hade trakasserierna pågått i flera år.

Under söndagen meddelade Lennart Forsberg att både han och hans fru, som är ersättare i kommunfullmäktige, avgår. I ett mejl till tidningen och lokalföreningens ordförande Viktor Karlsson skriver han så här.

”Vill bara på detta enkla men mkt allvarliga sätt meddela Dig att jag efter en stunds "funderare" beslutat att lämna alla mina uppdrag som jag har/haft för SD i Nässjö. Detta har jag i dag i skrift sänt till kommunfullmäktige i Nässjö samt även meddelat SDs lokalförening i samma kommun.

Anledningen till mitt beslut är givetvis mitt mkt dåliga uppträdande, vilket framgår av filmerna även om jag själv inte sett dessa. Jag gick betydligt över den gräns som var acceptabel. Konsekvensen av detta blir då, helt naturligt, att jag kommit fram till mitt beslut enligt ovan. En annan stor bidragande orsak är även, med mitt agerande, att jag sårat/gjort ledsen den människa jag mest älskar och detta är min hustru.

Även min hustru lämnar sina uppdrag inom SD och även detta framgår av min ”avskedsansökan” till fullmäktige.”