Levi Schneider, från Bruzaholm, har deltagit i Poetry slam-tävlingar vid flera tillfällen, både i Vetlanda och Nässjö. I onsdags var tredje gången gillt som han deltog i deltävlingen i Vetlanda. Han beskriver att det var mycket folk som hade samlats för att följa tävlingen.

Han började skriva dikter 2014-2015 och har skrivit cirka 200 stycken.

Det är ett sätt att uttrycka sig och det vill jag dela med mig av. Mycket handlar om hur man bygger upp dikten och var du lägger betoningarna, det är viktigt för innehållet, tycker han.

Levi saknar däremot fler forum för unga som vill uttrycka sig i skrivande form.

Det är mer begränsande här i Sverige än vad det är i andra länder.

Men att få vara med i tävlingen Poetry slam en gång om året är något som han brukar se fram emot. Även om han har varit med ett par gånger innan var han ändå nervös inför sitt uppträdande. Deltagarna ska under tre minuter framföra en eller flera dikter.

I onsdags trodde jag inte att jag skulle klara av att stå inför publiken, jag var väldigt nervöst. Men det funkade till slut, säger Levi.

Under onsdagskvällen på Vetlanda bibliotek var det fem personer som tävlade om att gå vidare till länsfinalen, som hålls den 6 april i Jönköping.

Vi var bara fem poeter och fick därför läsa två dikter i första omgången. Av de fem gick två vidare till final. Det roliga var att jag hamnade i final mot en tjej som jag stod i final mot förra året. I år var det jag som gick vidare.

Att han gick vidare från deltävlingen har ställt till det lite i hans planer med familjen, som egentligen skulle iväg på en resa då. Men på länsfinalen försöker Levi Schneider att inte ha för höga förväntningar på sig själv.

Jag har varit i Jönköping och lyssnat på en deltävling. Det är riktigt hög kvalité. Men jag är bara glad att få vara med och lyssna och inspireras och inspirera andra. Det vore jättekul om jag gick vidare men jag vill inte lägga press på mig. Jag tänker vara mig själv, säger han.

Den 21 mars är det dags för deltävling sex som hålls i kulturhuset Pigalle i Nässjö.