Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linnéa vill få oss att dissa plasten - MP-politiker med viktigt budskap mötte väljare i Eksjö

Miljöpartisten Linnéa Engström tryckte vid sitt Eksjöbesök i helgen på att hon jobbar för ett EU som är klimatsmart och jämställt.

Som EU-parlamentariker sedan 2014 har 37-åriga Linnéa Engström senaste åren lagt tid och kraft på i första hand klimat, feminism och arbete för ett levande hav.

Hon är bland annat ansvarig för all lagstiftning som handlar om plasten i havet.

Under sitt besök i Eksjö i helgen träffade den engagerade EU-politikern lokala partikollegor och väljare och berättade om sitt arbete i Bryssel och Strasbourg.

Hon menar att det finns starka skäl för en minskad plastkonsumtion och uppmanar var och en att medverka till att möjliggöra detta genom att avstå från att använda engångsartiklar i plast - allt från sugrör till take away-muggar.

– Vi har allt att vinna på att dissa plasten.

– Det finns många möjliga åtgärder att ta till för att minska plastanvändningen, både för lagstiftare och för allmänhet, sa Linnéa Engström under helgens Höglandsbesök.

Östersjön hör till de levande hav Linnéa Engström har god koll på. Just nu oroas hon över hur torsken i det utsatta innanhavet har det.

– Situationen är kritisk. Vi borde sluta fiska torsk nu, men det finns tyvärr ingen enad politisk vilja, förklarade hon.