Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionen gav en lägesbild av coronapandemin

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Region Jönköpings län höll på onsdagen en pressträff för att ge en lägesbeskrivning av coronapandemin. Se reprisen av sändningen här.

"Coronapandemin – nuläge och arbetet framåt". Så kallar Region Jönköpings län pressträffen som hålls i Rosenlunds vårdcentrum i Jönköping. Frågan är om platån i smittspridningen är nådd. På Höglandssjukhuset i Eksjö försvinner covidavdelningen från och med onsdagen då antalet inlagda patienter minskar.

Samtidigt signalerar vårdpersonal om en fortsatt hög arbetsbörda och som kräver fyra veckors sammanhängande semester i sommar för att kunna återhämta sig. De som arbetar med covid-19 patienter kräver vidare i ett upprop ett risktillägg och full lön vid sjukfrånvaro.

På plats under pressträffen var Jane Ydman, regiondirektör, Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör, Sven Fägerskjöld, tf HR-direktör, Mia Frisk (KD), regionstyrelsens ordförande och Rachel De Basso (S), ordförande i Nämnd för Folkhälsa och sjukvård.