Tappra barn har hållits årligen i Linköping sedan 2011 och dragit in över två miljoner kronor till organisationer som hjälper barn. Nu växer tävlingen till Jönköping och till Göteborg.

Dagen kallas också för Johan och Pelles dag, då det är HV:s assisterande sportchef Johan Davidsson och Hookspelaren Pelle Edberg som står som värdar.

Det har varit en otroligt bra stämning under hela dagen och massor av saker har auktionerats ut för bra belopp, säger Jonas.

Bland annat gick en målvaktsklubba som är signerad av Stefan Liv för 50000 kronor.

Stefan Livs klubba var en av många fina saker som auktionerades ut. Under kvällen kunde de 160 personerna på plats buda på bland annat en signerad tröja av Zlatan, Anders Bagges elgitarr, signerad basgitarr av Robert Wells, tavla från Peter Sköld, tröja och klubba från David Ullström, signerade skidor från Marcel Hirscher och Anja Pärson, signerad driver från Rickie Fowler samt ett set med signerade drivers från golfproffsen Jason Day, Jordan Spieth, Rory McIlroy och Henrik Stenson.

Det som sticker ut är fyra drivers från de fyra golfvärldsstjärnorna, säger Jonas som strax före 23-tiden på måndagskvällen inte tror att totalsumman kommer att stanna på en halv miljon.

Nej, nej. Vi kör en timma till, så vi kommer att få in mer pengar till barnkliniken.

Bortsett auktionen innebar måndagen även kändisgolf på Hooks GK med bland andra Niklas Hjalmarsson, EM-fotboll mellan Irland och Sverige och middag på kvällen.

Stämningen har verkligen varit på topp. Vi hade en bra dag på banan, såg Sverige ta en poäng och sedan auktionen som ger mycket pengar. Det känns verkligen fantastiskt, säger Jonas.

Hur det gick på golfbanan låter vi vara osagt. Den här dagen är den stora vinnaren barnavdelningen på Ryhov.