Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljung och Hjelmland uttagna i landslaget

Trupperna till Speedway of Nations är presenterade – med stor Vetlandakoppling. I det svenska laget återfinns bland annat Peter Ljung och Filip Hjelmland.

Under annandag påsk släpptes trupperna till Race Off 1 i Speedway of Nations. Tävlingen avgörs i Tyska Landshut den 4 maj där Sverige ställs mot Polen, Tyskland, Tjeckien, Slovenien, Ukraina och Italien.

I det svenska laget blir det stor Vetlandakoppling. Vetlandabon Peter Ljung är uttagen som en av de två svenska seniorförarna och han får sällskap av Vetlandaföraren Filip Hjelmland som U21–åkare.

Dessutom är Hjältevadskillen och tidigare Vetlandaföraren Alexander Woentin uttagen som reserv på U21–sidan. Kapten för det svenska laget är Fredrik Lindgren.

Även i Polens lag är Vetlanda Speedway representerat i form av Bartosz Zmarzlik.

De två bästa lagen från Race Off 1 är direktkvalificerade till finalen där värdnationen och regerande mästaren väntar. Även något av lagen på plats tre till fem har möjligheten att nå finalen via en liten omväg