Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lodjursunge dödad i Tranås

En lodjursunge dödades i helgen under pågående jakt i Tranås kommun. Händelsen har rapporterats till polisen för vidare utredning.

Händelsen inträffade i Tranås kommun i söndags förmiddags.

– En hund har jagat ifatt lodjursungen under jakt och dödat den, säger polisens presstalesperson Roger Olsson, vid polisen på Höglandet.

Polisen kontaktades direkt efter händelsen, men enligt Olsson är det oklart om det kommer att bli något rättsligt efterspel för jägaren efter den aktuella händelsen.

– Vi har ingen brottsrubricering i detta fallet just nu, säger han och påpekar att allmänheten dock är skyldig att omedelbart kontakta polisen när djur som är så kallade Statens vilt dödas, körs ihjäl i samband med trafikolyckor eller hittas döda i naturen.

Bland statens vilt ingår däggdjur och fåglar med särskilt högt naturvärde. Bland djuren finns till exempel utter, lodjur, varg och björn.

Statens vilt skickas alltid till Naturhistoriska riksmuseet för undersökning, efter att polisen kontaktats om det döda djuret.