Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfven får uppdrag att försöka bilda regering

Efter att Ulf Kristersson meddelat att han gav upp försöken att bilda en regering får nu Stefan Löfven uppdraget att sondera möjligheterna att bilda regering.

Stefan Löfven, partiledare för Socialdemokraterna, får uppdraget att sondera möjligheterna att bilda regering. Det presenterades på en pressträff som riksdagens talman Andreas Norlén höll i under måndagseftermiddagen.

– Ett antal av riksdagspartierna kommer att behöva göra svåra ställningstaganden. Alla de ställningstaganden kan inte fortleva om Sverige ska få en regering. Jag tänker inte låta mig stressas. Men nu måste partierna börja föra svåra samtal, internt och med varandra, sa Norlén på presskonferensen.

Stefan Löfven har nu två veckor på sig att försöka bilda regering och han har fått ett öppet mandat för att försöka hitta en regering som kan tolereras av riksdagen.