Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokal prägel på landslagets första trupp – aktuella för VM

Höglandet bidrar starkt till säsongens första landslagstrupp på damsidan. Av 35 namn på listan är sju av spelarna fostrade i Skirö, Tranås eller Nässjö.

Förbundskaptenen Magnus Nordin har tagit ut sin observationstrupp för den kommande bandysäsongen. 35 spelare finns med i truppen inför höstens första landslagsläger som hålls i Uppsala den 27–29 september.

Under vinterns gång kommer truppen sedan att bantas ned till för att så småningom bilda en VM-trupp till mästerskapet i Norge som spelas någon gång under 2020.

Truppen i nuläget innehåller en stor del lokal prägel. Totalt är sju av spelarna fostrade i någon av klubbarna på Höglandet.

Följande lokala spelare finns med i observationstruppen: Matilda Svenler (Villa/Lidköping), Pernilla Elardt (Villa/Lidköping), Gabriella Aronsson (Västerås SK), Frida Erlandsson (AIK Bandy) Ebba Fridlund (Skutskärs IF), Emma Nilsson (Skirö AIK), Sanna Gustafsson (Skutskärs IF).