Tävlingen i Alastaro i Finland, som ingår i årets European Dragracing Championship, blev ändå en stor framgång för Magnus Petersson.

De förare som är med och tampas om mästerskapssegern åkte ut i ett tidigt skede av tävlingen. Två av dem slog jag ut själv och de andra försvann i andra delfinaler. Därför blev det här min bästa tävling i år, sade en nöjd Petersson.

Mästerskapsledande Jimmy Ålund" togs ut" redan i omgång ett. I semifinal var det Richard Sundblom mot Jan Ericsson och Magnus Petersson mot Thomas Lindström.

Ericsson fick tekniska problem med sin bil och Sundblom fick en "gratisbiljett" till finalen.

Samtidigt vann Magnus Petersson mot Thomas Lindström, men i finalen fick Nässjöföraren ge sig.

Richard Sundblom "fortsatte visa att han hade räknat ut Alastaro-banan bättre än någon annan" refereras det från tävlingen, varför Magnus Petersson fick nöja sig med en fin andraplats.

Finländarna, däribland Richard Sundblom, var svåra konkurrenter i den här deltävlingen. De hade legat och tränat vid banan i tre veckor före EM-tävlingen, varför det var svårt att "rå på dem", säger Magnus.

Värmeböljan gjorde också att det blev en nyckfull bana.

Det var stor skillnad att köra på förmiddagen jämfört med på eftermiddagen, då banans underlag hettats upp.

Magnus Petersson kunde sätta sina värsta konkurrenter om totalsegern på plats och det var det viktiga för Magnus i den här deltävlingen.

Eftersom vi plockade till oss en del kvalpoäng också lär vi ligga bra till i sammanställningen inför fortsättningen, bedömer Magnus. Som jag ser det nu är det väldigt öppet om EM-segern. Nästa deltävling i Tierp i augusti blir nu mycket viktig inför avslutningen i England, säger han.