Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalad efter allvarlig olycka

En man fick livshotande skador vid en svår trafikolycka i Tranås kommun. Risken är hög att skadorna kommer att orsaka framtida men. Nu åtalas en man för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Den svåra olyckan inträffade på länsväg 131 i Tranås kommun, för ett par år sedan. Larmet om olyckan kom till SOS-alarm strax efter klockan 17, den 17 juli år 2017. Enligt åtalet som väcktes under onsdagen körde föraren bilen i hög hastighet och i mötande körbana. Han ska sedan ha tappat kontrollen över fordonet och kört vidare ut i ett dike och in i ett träd.

Båda personerna som färdades i bilen fick allvarliga skador. Passagerarens skador bedömdes länge som livshotande. Enligt åtalet föreligger det hög risk att skadorna i hans hjärnan kommer att orsaka framtida men.

I polisförhör förnekar den misstänkte mannen att han gjort sig skyldig till brott i samband med händelsen. Men åklagaren anser att föraren ska dömas för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Vid den kommande rättegången i Eksjö tingsrätt kommer de båda personerna som befann sig i bilen vid olyckstillfället att förhöras. Även ett par vittnet kommer att kallas till den kommande rättegången.