Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man med basebollträ hotade slå sönder huset

En man hotade att skada en kvinna och slå sönder huset om han inte fick sina saker och sin vilja igenom. Samtidigt som hoten uttalades ska mannen ha hållit ett basebollträ i handen, enligt åtalet som väcktes under tisdagen.

De muntliga hoten förstärktes, enligt åtalet, genom att mannen höll ett basebollträ i handen när han uttalade hoten.

Enligt åtalet var hotet sådant att kvinnan kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin egendom och personliga säkerhet.

Mannen själv har förnekat att han gjort sig skyldig till brott i det sammanhanget. Utöver olaga hot misstänks mannen även för Brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Mannen ska, utöver basebollträ, även ha haft kniv med sig trots att det inte var befogat. Åklagaren menar att de båda föremålen var ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa.

I det fallet har mannen vidgått händelseförloppet, men han förnekar att han gjort sig skyldig till brott.

Några dagar efter nämnda händelse, som ska ha inträffat i augusti i år, ska mannen ha fått ett beslut om kontaktförbud. Beslutet innebar förbud för mannen att besöka eller på annat sätt ta kontakt med eller följa efter kvinna. Mannen ska dock ha brutit mot kontaktförbudet redan samma dag, enligt åtalet. I ett meddelande till kvinnan ska mannen ha skrivit ”vi kan träffas i samförstånd”.

Överträdelse av kontaktförbudet ska mannen ha erkänt i polisförhör.