Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man rånad i centrum – tvingades in i skåpbil

En man ska ha blivit intvingad i en skåpbil och rånad på mobil och pengar. Under helgen har en person anhållits som misstänkt för brottet.

Det var vid 22-tiden i fredags kväll som en man i 35-årsåldern anmälde att han blivit utsatt för rån på Bandygatan i Nässjö. Två för mannen okända personer ska med våld ha tvingat till sig mannens mobiltelefon och tvingat in honom i en skåpbil.

Mannen uppges ha blivit kvarhållen i den stillastående skåpbilen i en halvtimmas tid. Han ska även ha blivit tvingad att ta ut 3 000 kronor från en bankomat. Enligt polisen hade mannen inga större skador efter händelsen och ville inte följa med ambulans till sjukhus.

Efter visst detektivarbete kunde polisen gripa en man i 30-årsåldern som misstänkt för rån och olaga frihetsberövande. Den misstänkte är hemmahörande utanför Höglandet. Han anhölls av åklagare men släpptes senare efter förhör. Den andra personen som ska ha deltagit är i nuläget okänd.

– Det finns säkert vittnen att höra i ärendet. Det ser bra ut för vår del, säger Ola Svensson polisen på Höglandet.