Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilistens tabbe efter smitningen: ”Det fanns spår”

En bilist krockade med en lyktstolpe – och smet från platsen. Men i samband med olyckan lossnade bilens registreringsskylt. – Vi kollade upp vem som ägde bilen och åkte dit, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Det var vid 01.30-tiden under natten till onsdagen som en privatperson i Ingatorp, ungefär tre mil öster om Eksjö, ringde in till polisen och berättade om en hög smäll i området.

När inringaren därefter tittade ut genom sitt fönster såg personen att en lyktstolpe låg på marken och att det låg flera metalldelar på gatan.

– Vi beslutade oss för att åka dit och då upptäckte vi att det fanns spår efter en trafikolycka. Kvar på den här olycksplatsen låg även en registreringsskylt, så vi kollade upp vem som ägde bilen och åkte dit, säger Thomas Agnevik.

På adressen hittade polisen en man i 35-årsåldern som nu misstänks för smitning från trafikolycka, drograttfylleri, rattfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Mannen, som är hemmahörande i Eksjö kommun, fördes till sjukhus för provtagning.