Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många misstänks för brott efter polisens extra trafikkontroller

Flera bilister på Höglandet misstänks för trafikbrott. Under den nationella trafikveckans inledande dagar stoppade polisen ett flertal körkortslösa förare och ett antal bilister som misstänks ha varit påverkade av narkotika.

HÖGLANDET

I måndags förmiddags stoppades en bilist i 25-årsåldern i Aneby. Den körkortslöse mannen rapporterades för grov olovlig körning, eftersom det inte var första gången han ertappades med att köra bil trots att han saknar körkort.

Under tisdagen stoppade polisen en ung A-traktorförare på Furulidsgatan, i Aneby.

– Fordonet framfördes i högre hastighet än vad som är tillåtet för en traktor, säger Nils Rydberg, vid polisen på Höglandet.

A-traktorn togs i beslag och ska nu undersökas. Den unge föraren är misstänkt för olovlig körning.

– Detta då man tror att det, på grund av hastigheten, är att kategoriseras som en personbil, säger Rydberg.

Hade narkotika i bilen

I Vetlanda visade sig allmänhetens oro befogad. Flera personer som befann sig i central Vetlanda i tisdags förmiddags kontaktade polisen gällande en bilist. En oro som visade sig befogad. När mannen stoppades av polisen konstaterades att han saknar körkort.

I Nässjö stoppades en kvinna i 45-årsåldern när hon körde bil på Rågången i tisdags eftermiddags. Kvinnan misstänks för drograttfylleri. Vid en husrannsakan i bilen hittades preparat som polisen tror är amfetamin, varför kvinnan även misstänks för narkotikabrott.

Kvinnans körkort omhändertogs. Även bilnyckeln omhändertogs tillfälligt, detta för att förhindra att kvinnan satte sig i bilen och körde vidare.

Fokus på trafiksäkerhet

Polisen arbetar ständigt med trafiksäkerhetsfrågor. Det övergripnade målet är att få ner antalet skadade och döda i trafiken.

– Trafiksäkerhetsarbetet i stort är viktigt för oss, säger Nils Rydberg, vid polisen på Höglandet.

Just nu pågår dessutom en nationell trafikvecka i hela landet.

– Vi riktar extra insatser mot trafiken under den nationella trafikveckan, säger Nils Rydberg och tillägger att temat för den nu pågående trafikveckan är alkohol och droger.

Ett flertal personer har stoppats i polisens kontroller runtom på Höglandet. Ovanstående är de exempel som polisen valde att nämna vid en presskonferens under onsdagen.