Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många reaktioner på trafikolycka

I måndags kväll blev en äldre kvinna påkörd i Sunhult. Händelsen har väckt många reaktioner. Polisen valde att göra en hastighetskontroll genom samhället dagen efter olyckan.

Olyckan inträffade på Tranåsvägen. En kvinna i 80-årsåldern blev då påkörd av en personbil. Det var när hon korsade ett övergångsställe.

Efteråt var hon vaken och talbar, men klagade på smärtor i ena axen och benet och fördes till Höglandssjukhuset. Dock handlade det inte om några allvarligare skador.

En man i 60-årsåldern körde bilen. Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Dagen efter olyckan valde polisen att göra en hastighetskontroll i samhället – där 40 kilometer i timmen råder.

Polisens presstalesperson Thomas Agnevik:

– Vi var där under en och en halv timme på tisdagsmorgonen och det slutade med att fem bilister fick böter för hastighetsöverträdelse, säger han.

Måndagskvällens olycka har väckt en hel del reaktioner i sociala medier. På tidningens Facebooksida har många skrivit kommentarer. Så här lyder några av dem:

”Dags att ta tag i trafiken som åker genom samhället. Skrämmande att se hur en del kör”.

”Gissar på en gångare som var mörkt klädd utan reflexer. Dags att även gångarna tar ansvar”.

”Finns det någon som kör lagligt på den vägen? Varje gång man kör där så är det alltid förare som kör plattan i mattan”.

”Upp med kameror”.

”Det verkar som om det måste bli några dödsfall innan man gör något åt trafiken här i byn...för jävligt...”

”Men även om man kör lagligt så är detta en väldigt otäck årstid. Gångarna kliver rakt ut i gatan, mörka kläder och utan reflexer. Jag var så nära att köra på en härom dagen på ett övergångsställe. Såg honom först när han gjorde ett skutt iväg för att undkomma höger fram på min bil. Väldigt obehagligt kan jag säga. Han hade inga reflexer och mörka kläder”.