Rättegången avslutades under torsdagen men redan idag kom domen vid Linköpings tingsrätt. Mannen döms för mord i två fall samt bedrägeri. Enligt tingsrätten bör Mullsjöbon även genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

– Det här är naturligtvis ett beslut han är besviken över. Tingsrätten menar att det föreligger bevisning om hans skuld till mord i två fall som han förnekat hela tiden och alltjämt förnekar, säger Mullsjöbons advokat Henrik Lindblom.

Nu ska Mullsjöbon genomgå en rättspsykiatrisk undersökning sedan ska tingsrätten ta ställning till vilket straff som blir aktuellt. Han har tidigare inte genomgått en rättspsykiatrisk undersökning eftersom han själv gett sitt medgivande till det. När undersökningen sen är klar ska tingsrätten ta ställning till vilket straff som är aktuellt, fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

– Det här var ju inte tingsrättens slutliga dom. Men om han fälls för ansvar då förutsätter jag att vi kommer överklaga, men jag vill inte föregripa den diskussionen jag ska ha med min klient. Men det här är den typen av mål som ska överklagas, säger Henrik Lindblom.