Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mariannelund redo för ny Köttbullefest: ”Ett så lyckat koncept gör man om"

Ett vinnande koncept ändrar man inte på. På lördag är det åter dags köttbullefest i Mariannelund. – Vi hoppas på dubbla antalet bidrag jämfört med förra året, säger Gun Samuelsson i Mariannelundsbygdens Samhällsförening som i övrigt lovar en fullspäckad dag med aktiviteter för både stora och små.

Förra årets Köttbullefest i Mariannelund var den första i ordningen.

– Vi kände att det blev så lyckat, en riktig hemvändardag, så vi sa direkt att ett sådant här koncept gör man om, berättar Gun Samuelsson i Mariannelundsbygdens Samhällsförening.

På lördag är det åter dags för en heldag i Mariannelund. Efter lunch lämnar deltagarna in sina bidrag i aktivt centrums lokal och sedan följer en dag med ingångsmarsch och invigningstal, jympapass med Johnny Johansson, trollkarlen Magic Kjell uppträder, musik och underhållning med bland annat William Isaksson samt övriga aktiviteter som ponnyridning, grodspottning, ansiktsmålning, hantverk/drejning och femkamp med His/Mais.

Elit Vetlandas och Mariannelundsbördige Filip Hjelmland var inbokad för att möta fansen men speedwayföraren skadade sig nyligen illa och det är osäkert om man har möjlighet att komma.

– Jag vet inte om han är på benen, men annars har hans pappa lovat komma dit med motorcykeln. Vi har även Räddningstjänsten på plats för att visa hur de sprutar vatten. Det finns aktiviteter från barn till gamla och självklart finns det hembakad ostkaka och veteranbilar och traktorer vid Julles verkstad.

Under den sena eftermiddagen blir det prisutdelning i den prestigefyllda köttbulletävlingen.

Totalt 34 bidrag lämnades in förra året.

– Nu hoppas vi på det dubbla så vi har utökat kommittén som ska provsmaka. Det var stor variation på köttbullarna förra året och överlag väldigt goda har juryn berättat, säger Samuelsson.

Yngve Adolfsson från Ingatorp är titelhållare för närvarande.

– Jag hoppas Yngve ställer upp igen för att försöka försvara sin titel.

På kvällen är det öltält med Hunky Dory och Börje Bappelsin.

– Vi har valt att inte ändra speciellt mycket då det var så lyckat förra året. Vi hoppas det ska komma minst lika mycket folk den här gången och gärna från hela kommunen, säger Samuelsson.