Att aktivt försöka minska användningen av plast är viktigt för miljöarbetet och i Storbritannien har miljöminister Michael Gove berömt McDonalds för att ha statuerat "ett bra exempel för andra stora företag".

I september är planen att plastsugrören ska vara borta från samtliga 1 361 McDonalds-restauranger i Storbritannien och Irland. Plastsugrören kommer då att ersättas av sugrör som är gjorda av papper.

– När man ser till den offentliga debatten har vi uppmärksammat att våra kunder har önskat att vi byter ut sugrören, säger Paul Pomroy, chef för McDonalds i Storbritannien och Irland, till Business Insider.

I Storbritannien verkar McDonalds beslut redan ha fått ringar på vattnet. Snabbmatskonkurrenten Burger King och kaffekedjan Costa Coffee har nyligen också börjat slopa plastsugrören.

Även om plastsugrören går att återvinna så finns det problem med att sugrören är små och lätt missas av återvinningsmaskiner.

McDonalds uppger att planerna därefter är att fasa ut plastsugören på restaurangerna i USA och Frankrike, skriver Veckans Affärer.

Därefter är planen att satsa på marknaderna i Norden där McDonalds först kommer att rikta in sig på restaurangerna i Norge innan det kan bli aktuellt att även genomföra förändringen i Sverige.