Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medborgarförslag om ny tjänst avslås

Medborgarförslag om att inrätta en tjänst som kultur-, fritids- och föreningssamordnare fick avslag i kommunfullmäktige. Det anses inte vara en möjlig lösning.

I februari förra året lämnade Lars E Björck in ett medborgarförslag om att inrätta en tjänst som kultur-, fritids- och föreningssamordnare. Han framförde att tjänsten skulle lyda direkt under kommunstyrelsen.

Att ta bort de nuvarande tjänsterna som kultur-, fritids- och föreningsutvecklare skulle innebära att ett ekonomiskt utrymme kan tillföras till verksamheten inom kompetensområdet, till ideell driven föreningsverksamhet och inom investering i landsbygden, skriver förslagsställaren.

Tillväxt- och utvecklingssektorn uppges klara de åtaganden som verksamheten ansvarar för. Medborgarförslaget avslogs i kommunfullmäktige då det inte anses som en möjlig lösning att minska så mycket i organisationen och samtidigt lägga mer ansvar på föreningslivet