Midnattssolsrallyt kommer preliminärt att bjuda på 17 specialsträckor med en totallängd om 16 mil. Tidigare år har några av sträckorna avgjorts i Eksjö kommun och så blir det även i år avslöjar arrangörerna.

– Japp Eksjö kommer få besök även i år, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt, som berättar vidare att banarbetet i princip är klart tack vare många samarbetsvilliga lokala motorklubbar.

– Förra året höll några sträckor inte rallyts traditionellt höga nivå vad gäller vägbeskaffenhet. Det har gjort att alla inblandade, inte minst de lokala klubbarna, förstått vikten av att tillhandahålla riktig Midnattssolsrallykvalitet på de vägavsnitt vi kommer att köra, förklarar Jonsson.

Några nyheter presenteras samtidigt. Ett av lunchuppehållen blir i Kisa det här året. KAK Midnattssolsrallyt instiftar samtidigt ett nytt vandringspris som kommer att delas ut till bästa fyrhjulsdrivna ekipage.

För att bibehålla det moderna KAK Midnattssolsrallyts anda kommer Clarence von Rosen-pokalen, segrarpriset, att delas ut till snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage.

Tävlingen kommer att vara öppen för bilar upp till 1990 års modell, vilket både är en naturlig utveckling och faller inom FIA’s ramar för historiska rallybilar.

Likt tidigare år ingår det även en Regularityklass i Midnattssolsrallyt, en klass där såväl rena nybörjare som fullblodsproffs har samma förutsättningar att vinna.