Det går bra för Willa Nordic i Stockaryd. 2016 var ett riktigt superår med rekordomsättning, rekordresultat och rekordförsäljning. Och på tisdagen kunde man inviga fabrikens nya produktionshall.

Det här har varit en lokal som inte har varit anpassad för den produktion vi håller på med i dag. Så allt vi ser här inne i dag är helt nytt, berättar Klas Fridsäll, vd på Willa Nordic.

Totalt har man investerat drygt fyra miljoner kronor på upprustningen av produktionshall C.

Den här satsningen gör att vi kommer att kunna få upp kapaciteten med säkert 20-25 procent. Och vi räknar med att vi kan få ut husleveranser för 200 miljoner kronor om året, berättar Klas Fridsäll.

I teorin skulle fabriken kunna producera ännu mer, men man hinner helt enkelt inte med att rita fler hus.

Det är brist på husprojektörer i dag. Men jag är övertygad om att om vi bara fick upp ritningskapaciteten så skulle vi kunna trimma upp husproduktionen med ytterligare 20-40 miljoner per år, säger Klas Fridsäll.

Men den nya produktionshallen är inte den enda satsningen som har gjorts. Totalt räknar man med att investera tio till tolv miljoner kronor under åren 2015-2017.

Härnäst ska vi byta ut hela värmesystemet till ett bättre rent effektivt och miljömässigt. Och så håller vi på att renovera hela huvudkontoret, berättar Klas Fridsäll.

På plats för att klippa bandet och på så sätt inviga den nya produktionshallen var kommunstyrelsens ordförande, Stefan Gustafsson (KD).

Det är jättekul att få vara med och se den här satsningen. För att kunna ha en framgångsrik kommun är det viktigt att det finns företag som satsar och investerar för framtiden. Willa Nordic är ett sådant företag, sa han innan klippte bandet och den första husleveransen rullades ut.