Annons
Vidare till smt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Yngve Johansson

Yngve Johansson, Nässjö

Pastor Yngve Johansson, Nässjö, avled fredagen den 3 april i sitt hem efter en tids sjukdom. Yngve föddes i Skede den 19 juni 1933. Yngve genomgick sin pastorsutbildning på Svenska Alliansmissionens (SAM:s) missionsskola i Kortebo åren 1955–1958 och antogs som pastor i SAM 1959. Samma år som utbildningen avslutades vigdes Yngve och hustrun Bojan till äktenskap. Tillsammans fick de barnen Håkan och Marion.

Yngve tjänade som pastor på följande platser; Folkabokretsen, Åsarp/Slutarp, Forserum, Nässjö och Sandsjöbygden. Yngve var en hela livet trogen den kallelse han upplevt som ung och var känd för sitt mycket öppna sätt och sin förmåga att enkelt få kontakt med människor.

För mig personligen var Yngve viktig på många sätt. Han kom till min hemförsamling som pastor när jag var tolv år gammal och fanns där under hela min ungdomstid. När jag nu tänkt tillbaka på åren inser jag att det finns goda minnen av Yngve från många sammanhang. I allt från tonårskvällar, UV-scoutläger, vandringshajk med ungdomsgruppen, doptillfälle, konfirmation och skidläger kan jag se honom framför mig i olika situationer. Detta vittnar om Yngves stora och breda engagemang i tjänsten men framförallt i människor, att få vara en del av den omsorgen och hans förböner har betytt mycket för mig. Jag minns Yngve som en förkunnare med tydlig betoning på Jesus Kristus och då inte minst försoningen och korsets betydelse.

Yngve fortsatte i sin kallelse även under åren som pensionär. Tillsammans med hustrun Bojan var han ofta ute och medverkade på olika samlingar såsom gudstjänster, andakter, missionsauktioner och cafékvällar så länge krafterna höll.

Vi är tacksamma till Gud för Yngves långa tjänst inom Svenska Alliansmissionen. Vårt deltagande och våra förböner i sorgen och saknaden som Bojan och barnen med familjer nu går igenom. Svenska Alliansmissionen, dess pastorskår och en stor vänkrets saknar Yngve.

Ulf Häggqvist, församlingskonsulent, Svenska Alliansmissionen